Assalamualaikum, Hello & Welcome to my blog. This blog is the place where I share my feelings about life, interests, current affairs, books & my thoughts on reality. Life is crazy but it's our life. Taking care of ourselves & enjoy our lives. Peace!!


08 February 2012

Cuti yang Indah

Minggu lepas hari melepak yg heaven.  Malas 4 hari berturut-turut.  Nak bazirkan masa, sy & mr aji berjalan2 ke One Utama, erm...mmg menarik tpt ni klu byk duit tapi.....(sila sambungkan ayat tersebut).  Oleh kerana sambungan ayat td, kira betul ajerla ape2 sambungan pun, so kiteorng berjln-jln ke MPH dgn boucer buku free RM200, shopping tanpa keluarkan duit, ooo ya...tidak lupe ucapan terima kasih pada gomen kerana sudi memberi sy baucer tersebut, hehe...  Alhamdulillah. Maka ini la hasilnya buku2 pilihan kami:

pilihan pertama ni mr aji yang punye - Hotshots; 40 years of greatnews images by Star photographers.  Memang hebat gambar2 dalam ni, semuanya membawa kita kembali ke episod lalu yang penuh suka dan duka.
The Star, Malaysia's largest English language daily, presents a visual time capsule containing some of the most important, memorable and inspiring images of peoples, landmarks and events of the last four decades as captured by its team of award-winning photographers.

 iPad Application Development for Dummies
Maklumla x reti langsung nak buat benda alah ni, tp terpaksa buat juga, oooohh...programming-programming bilakah ianya akan berakhir, sob..sob...

 Oxford Advanced Learner's Dictionary
Apakan daya makin byk belajar, makin byk pulak yg sy x tau.  Sungguh luas ilmu Allah itu.  Bersampul cantik & rapi jek.  Nampak sgt x membaca langsung lg kan, ekeke...

Gambar2 dari Hotshots yang saya suka
The flamboyant Penang Chief Police Officer, Tan Sri Zaman Khan Rahim Khan (with tie), leading the hunt for four convicts who escaped from the Penang Prison, 1981.
Wow!, suka gambar ni, macam hero dalam filem, hehe...

Ini..
Comel kan Tun Mahathir gelakkan menteri dia pakai short.

Lagi..
Gambar yg membuatkan mr aji terkesima seketika sbb the boy dalam gambar tu seorang yang dikenalinya.  Sedih tgk gambar ni.

Dan Ini...
 Dan ini salah satu gambar dalam Hotshots yg sgt meruntun perasaan saya bila melihatnya. Gambar Prebet Adam @ Adam Rambo.  Walau berpuluh tahun berlalu, ia tetap tersemat di hati sanubari mereka-mereka yang mengetahui.  Lepas tgk gambar sy cuba meng-google kisah Prebet Adam, sayangnya ada yg benar dan ada yang menyimpang.  Adam Rambo adalah salah satu kes berprofile tinggi.  Walaupun pada waktu itu umur saya baru 7 tahun, namun peristiwa tersebut kekal dalam ingatan.  Hidupnya penuh duka, semoga kehidupannya tenang pada waktu ini, InsyaAllah.  Hanya Allah yg Maha Mengetahui.

0 comments:

Post a Comment

other stories:

 

Blog Template by YummyLolly.com