Assalamualaikum, Hello & Welcome to my blog. This blog is the place where I share my feelings about life, interests, current affairs, books & my thoughts on reality. Life is crazy but it's our life. Taking care of ourselves & enjoy our lives. Peace!!


20 December 2010

Simple and Tasty Meals


Does the food can change my life? Erm, may be...

Ramai yang dah tau pasal Food Guide Pyramid kan but I rarely use the guide.  Usually I had not eaten a proper meals on weekend except while my Mr Aji visiting me here in P.J.  The fact about food I can't ignore that eating the right food at the right time will increase my energy and help to manage my weight. My eating habits really need to change and the most important things I need to discipline my mind and body.

Yesterday, my breakfast was wheat prorridge and a mug of hot horlicks.  It's really tasty and healthy meal.  Thanks to my bestfriend Norita because had boiled me the delicious wheat porridge.  I ate until I am full and hurt, haha... I was not usually a disciplined person when it comes to eating habits.  Ala-ala mcm orang puteh la plak makan bubur gandum.  Nasib baik tak tambah Berry klu tak lagi perasan, ekeke...


Wheat ni memang bagus untuk kesihatan.  Besides, wheat is a grass that rich in fibre.  Hight-fibre foods have what's officially called low-energy density.  Maknanye leh makan sampai tak larat, tak perlu risau tentang kalori k.  Kira untuk awet muda la juga bende alah ni kan.  'Wink'

16 December 2010

Today - The Stories I Tell Myself


Everyday I wake up, then I start to think what should I do today.  I hope today is better than yesterday.  

Today I think about my attire.  What are my best colors to wear.  What should I wear to match the day whether pink, red or blue color?  Last month I chatted with my friend about the human aura and the significance of color.  My friend has told me there is the color of the day that assigns color for each day of the week.  Monday - white, Tuesday - pink/purple, Wednesday - blue, Thursday - yellow and Friday - green color.  The colors have influence feelings and emotions associates with them.  Does it really make sense to me?  I dunno but I do accept it.


Today I will send my log report for yesterday, I will make sure it’s complete be4 submit to my boss and avoid delay my works.   I will not sleepy in the meeting room.   

Today I will make time to read.  I will eat healthy foods, at least 30 minutes interval between drink the plain water after meal.  Lots of plain water, of course.   But can I make 6 to 8 glasses of plain water for a day? I dunno but I will try for it.

Today I will be patient to adapt unexpected situations.   I will try to avoid being sarcastic or ironic or anything of hurting others.  I will try to use frame for analysis:  adapt, adjust or avoid situations that will help me to stay out of troublemaker.

Today I will accept all parts of my life.  Today is full of hopes and dreams but the reality is usually not as expected.  Things don’t always turn out the way I wanted.   Just be patient towards all that is happen in my life...  InsyaAllah.  May Allah bless all of us.

14 December 2010

Virus Attacked

source: veryicon

It’s been 5 days since I have written a blog entry, almost purely because the past days has been quite hectic for me.  Also slow PC was giving me a headache.  But my PC and Internet were running super slow this morning and it's getting worse than yesterday.  So I thought I had to do something with my PC.  I ran Karspersky antivirus and found 16 Trojans infected temp files.  Arghhhh....tensionnye......

I managed  to delete it.  My PC keeps going slow and weird.  Every time I opened Firefox or Internet Explorer, they both were slow and suddenly closed by itself.  I've checked everything and uninstalled & reinstalled YM but still the same.  Everything is extremely slow included Task Manager.  Finally I found the solution and wanna to share what I have done to clean the viruses:-

I went to run - regedit - HK_CURRENT_USER - Software - Microsoft - Windows - CurrentVersion - Run.  Here a list of virus that I believed infected my PC.  I deleted all viruses and leave only (Default) & ctfmon.exe


Now, at this moment I restart my PC.  After all these, my PC back to normal & I did not lost any data yet.  The virus infect computers in different ways.  There are many ways to clean the infected file and the final step is to format the PC which I  have been trying to avoid this.
** Thanks to Mr. Sharil kerana nasihat berguna anda

09 December 2010

The Past Is Over


source:  veryicon

Berkenaan dengan tajuk tu The Past is Over, actually the title comes from Start Late Finish Rich author, David Bach. Saya suka membaca buku ni, walaupun buku ni mengenai financial planning tapi bagus untuk memotivasi diri sendiri. Usah difikirkan perkara yang lalu, yang lalu biarkan berlalu, tempuhi hari mendatang dengan sabar dan tenang. Stop coulda-woulda-shoulda ing all over yourself, cheewahh...


Begitula jua harapan kepada diri sendiri yang kini sedang sakit kepala pasal PC mula lembab, even after virus removal it is still slow & kemungkinan besar spyware dah beranak pinak, ohhh tidakkkk... malasnya nak format. Oleh itu jika anda suspect pendrive / thumbdrive / external hard disk / memory card dijangkiti virus, terus sahaja scan terlebih dahulu, tak payahla saja-saja nak test klik file di dalamnya. Ini kerana walaupun adanya antivirus full spec tapi kemungkinan virus menyusup masuk adalah sangat tinggi.

07 December 2010

Tips Menukar Blogger Icon

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1432H. Moga sama-sama kita berhijrah ke arah lebih baik dari sebelumnya. Amin.

Hari cuti macam ni kiranya memang waktu rehat yang sempurna la kan, explore internet, makan, sleeping beauty pastu ulang semula, hehe... Oleh kerana waktu yang tersangat lapang adanya, mulala saya menjengok blog & terasa nak tukar icon asal kat url tu, nak la ada logo sendiri juga. Rasanya ramai yang dah tau macammana nak tukar icon tu, tapi saja nak share the way I created my logo icon, then change the original one.


1. Mula-mula saya create logo saya menggunakan perisian Adobe Illustator, buat bulat ngan lubang-lubang tu (dunno what to call this) maka jadilah seperti pic di atas tp klu nak senang download je icon dari Internet, ada beribu-ribu free icon download.


2. Bila dah siap, saya savekan file ni sebagai .png, memang kena savekan sebagai .png untuk mengecilkan size yang besar gedabak tersebut. The actual size of icon design is 16x16, tapi saya buat 300x300, kenapa ye??? Sebab kalau 16x16 rasa macam kecil sangat, pendek kata size tu saya buat ikut suka hati saya, hehe... yang penting semasa dipublish .ico sizenya mestilah 16x16

3. Ok dah selamat disimpan, klik dekat Firefox kesayangan, taipkan url seperti di bawah ini: http://www.favicon.cc/

4. Bagi pengguna newbie sila register telebih dahulu, kemudian tekan butang Import Image > Browse File yang disimpan dalam komputer anda (File mestilah tidak melebihi 5MB hoccay) > Klik Upload, masukkan nama dan tag

5. Setelah di upload, logo anda akan dipaparkan sebagai zoom dan original size. File .ico telah berjaya diwujudkan. Klik pada url nama icon. Klik pada button Download Favicon di bawah title options di sebelah kanan PC/laptop anda. File ini akan di savekan dalam PC anda dalam format .ico

6. Sekarang taip url http://picpanda.com/ > register > upload file .ico yang tlh di savekan dalam PC tadi.

7. Copy code yang keempat --> <a href="http://www.picpanda.com/">&ltimg src="http://www.picpanda.com/images/rvagwek34cr2usiajk18.ico" border="0" alt="PicPanda.com" /></a> pastekan ke notepad kerana bukan keseluruhan code ini diperlukan.

8. Login ke blog anda > design layout > edit HTML. Tekan button keyboard ctrl+F serentak (ini untuk find code dlm HTML yang pening tu). Taip di kotak find </title> dan masukkan code anda selepas </title> Jangan masukkan semua coding tersebut, masukkan URL icon anda dari sini:- "http://www.picpanda.com/images/rvagwek34cr2usiajk18.ico", kalau dah terhilang code yang di copy tadi sila-sila la copy semula k.

Contohnya :-
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<link href='http://www.picpanda.com/images/ib0fmg7utshu5urg6332.ico' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/>
<b:skin><![CDATA[/*

9. Kini Icon anda berwajah baru. Sila refresh browser anda, jika masih tidak keluar tutup browser & buka semula, jika masih sama pergi ke tool > clear recent history, kalau masih tak keluar juga mungkin anda sedang menggunakan Internet Explorer 7 sebagai browser.

***Penat saya menggodek di Internet Explorer 7 mencari kenapa icon tu tak keluar, adakah tersangkut kat tempat lain atau ghaib dgn sendirinya tp bila saya masuk ke url ni http://www.favicon.cc/ semula baru la saya tau kenape "This works in all browsers except Internet Explorer 7.0." kasi bold sikit utk diri sendiri. Dengan itu update la browser anda juga. ;)

06 December 2010

The Girl With The Dragon Tattoo

The Girl With The Dragon Tattoo

Ni buku baru yang di beli dekat The Curve, Kota Damansara, a thriller novel, written by Stieg Larsson. Mula-mula just nak jalan-jalan je kat Tesco, lalu kt corridor then singgah kt tempat jual buku, terpandang dekat satu buku ni, tajuknye The Girl Who Played With Fire, baca synopsis, rasa berminat pula, so I picked up the book & wanna to pay the price but the salesman told me this is the second in the trilogy, the first is The Girl With The Dragon Tattoo. So I've changed my mind & picked up the first series to make better understanding about the stories.

Salesman tu cerita author of the book died before he publish the third series. Someone took his laptop and found the third series finished already. Quite interesting kan... Sekarang ni baru baca sampai page 42, very slow motion, coz feel like I'm being a little bit lazy at da moment. I think the first 42 pages of the book were difficult & disturbing, I felt like starting slowly, but Maya do not give-up hoccay, try read it until finish, not just the synopsis but all of the pages until the end.

Selamat sudah baca novel ni bersama segala kemalasan yg ada, maklumla kurang rajin membaca. Novel ni mengisahkan tentang issues of power, mystery, corruption, justice and innocence. Tentang kehilangan Harriet Vanger, anak saudara seorang hartawan 40 thn yg lalu.

And it's about Mikael Blomkvist, journalist yang kalah dlm perbicaraan, dibayar oleh Henrik untuk menyiasat kehilangan Harriet samada kerana pembunuhan atau kemalangan. So masa penyiasatan ni dia dibantu oleh Lisbeth as a researcher.

... and about Lisbeth Salander,a twenty-four-year-old, karakter yg sy suka dlm cite ni coz she is tattooed genius hacker, she had damn good of self defence & hv a photographic memory but she is such a mysterious girl,  possessed of the hard-earned wisdom of someone twice her age - and a terrifying capacity for ruthlessness.

Tp buku ni xder la mcm Hardy Boys ke /  Nancy Drew ke, tu zaman kanak2 punye buku, yg ni buku untuk orang dewasa k, mcm saya, hehe...

03 December 2010

Foods

Cheese Tat

Sate Ayam & Lembu

Makanan, Makan & Makan

Rasanye semua kenal gambar ni kan, some of my favorite foods. The photos was taken at the ICT open house. I love seeing the colourful foods & cannot wait to eat, aauummm....blurppp...

other stories:

 

Blog Template by YummyLolly.com